Skip to main content

Teambuilding: Tips til aktiviteter for å styrke lagfølelsen

Konferanser, samlinger og møter er perfekte anledninger for teambuilding! Det kan likevel være utfordrende å finne aktiviteter som passer for alle. Vi har derfor laget en liste med tips til aktiviteter som forhåpentligvis kan være med å bygge gode relasjoner i ditt team.

 1. Slipp egget
  Du har kanskje vært borti denne aktiviteten om du har deltatt på samling eller konferanse før? Man blir delt inn i grupper og skal slippe et egg fra en viss høyde, f.eks. 5 meter, uten at egget knuser! Gruppen må være kreativ og finne en måte å beskytte egget på under fallet og landingen. Man kan bruke det man finner av hjelpemidler, for eksempel en boks, klesplagg, papir m.m. Gruppene får 15 minutter på å løse oppgaven, før man etter tur slipper egget ned fra høyden. (Husk: Det kan bli søl om eggene knuser, så denne passer best som utendørsaktivitet)

 2. Knuten
  Del inn i grupper på 5-8 personer. Hver gruppe stiller seg i en sirkel. Alle rekker så hendene inn mot midten og tar tak i hånden til to forskjellige personer. Det kan være lurt at alle for eksempel tar høyre arm inn i sirkelen først, deretter venstre arm. Målet er at gruppene skal løse opp knuten som danner seg, innenfor en gitt tidsramme. Den som løser knuten først vinner!

 3. Rebus
  Deltakerne deles inn i grupper på 3-6 personer. Det finnes ingen fasit på hvordan et rebusløp legges opp, så her er det bare å dra frem kreativiteten. Det kan for eksempel være ulike poster med små aktiviteter som gir poeng, eller man kan ha en gåte på hver post som må løses før laget kommer seg videre. Det kan også være en form for hinderløype hvor laget må samarbeide for å komme seg gjennom. Du kan også ta kontakt med ditt konferansehotell i forkant av arrangementet for å høre om de har noen forslag til poster som kan brukes på deres hotell. Mange av våre unike konferansehoteller har skjønne naturomgivelser, som gir enda flere muligheter for rebus.

 4. Fun Fact
  I denne aktiviteten deler man inn i grupper på 4-6 personer. Hver gruppe skriver ned én fun fact om hvert medlem i gruppen. Er man mange grupper kan man f.eks. velge tre fun facts i hver gruppe for å korte ned tiden. Deretter starter man med at én gruppe sier en fun fact høyt, mens de andre gruppene skal, etter tur, gjette hvem fun facten tilhører. Etter det, skal neste gruppe si en fun fact som de andre gruppene skal gjette. Slik fortsetter leken til ingen har flere fun facts igjen. Man teller poeng for hver gang man gjetter riktig, gruppen med mest poeng vinner!

 5. Riktig rekkefølge
  Her trenger man en som leder leken, mens deltakerne skal snakke sammen og stille seg i en rekke basert på kategorien som blir sagt. For eksempel kan det være alfabetisk basert på etternavn, fra lav til høyest basert på høyde, fra sør til nord basert på bosted osv. Her kan man velge vanskelighetsgrad ut fra hvor kjent deltakerne er med hverandre fra før.

 6. Spaghetti-tårn
  Deltakerne deles inn i lag på 3-5 og får utdelt ukokt spaghetti og marshmallows. Målet er å bygge det høyeste spaghetti-tårnet uten at det faller, innenfor en gitt tidsramme, f.eks. 15 minutter. Et målebånd kan være nyttig om det er jevnt mellom lagene!

Mange av våre unike konferansehoteller tilbyr også egne aktiviteter, både for sommer og vinter, ute og inne. Det finnes både fotballbane, volleyball, lavo, spa, klatrepark, golfbane m.m. Ta kontakt med oss eller ditt valgte konferansehotell for å spørre hva de har å tilby deg.