Skip to main content

Kongsvinger Festning

Kongsvinger Festning har siden 1600-tallet vært en viktig brikke i Norges rikspolitiske historie. Festningen har vært Napoleons nordvestre flanke, avgjørende for Norges selvstendighet og en militær strategisk nøkkel som har beskyttet Norge ved å låse grensen mot Sverige.  

Her på toppen av Kongsvinger finner dere vårt hotell med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by, Finnskogen og «Glomma kneet» som vi sier på folkemunne. Festningen er omkranset av flere grønne turmuligheter og den ærverdige Øvrebyen med sine pittoreske gater, gamle bygninger, små kafeer og butikker. 

Den gamle militære kasernen fra 1771 er totalrenovert i moderne stil og rommer i dag våre 28 hotellrom med 46 sengeplasser. Alle våre rom er innredet i en moderne stil som tar vare på historien i bygget. Flere av rommene har panoramautsikt over Glomma og de dype skoger så langt øyet rekker. 

Måltidene serveres i Kommandantboligen fra 1683. Her vokste kunstneren Erik Werenskiold opp og bygget har i sin tid vært bolig for Festningens kommandanter frem til tidlig 2000-tallet. Vårt kjøkken er bygget på gode lokale råvarer. I kommandantboligen har vi også vår helt egne vinkjeller hvor vi gjerne tar dere med på en vinsmaking av ypperste klasse.  

I Kommandantboligen har vi også et møterom med plass til 22 personer i styrebord. Er dere flere enn 22 personer vil vårt møtelokale Slaveriet være et godt alternativ. Slaveriet ble bygget i 1702 for innkvartering av offiserer. Festningen var under tysk kommando fra 1940 og mye av interiøret og dagens romfordeling ble utført av tyskerne. I dette møterommet er det plass til opptil 50 personer i kinooppsett uten bord.  

Vi tilbyr også flere aktiviteter eller teambuildinger som et tillegg til deres konferanse. 

Hos oss kan dere booke hele hotellet og ha eksklusiv tilgang til våre lokaler under hele kurset. Vi skreddersyr gjerne en konferanse for dere. 

Velkommen til Festningen Hotel & Resort! 

Miljøprofil: Miljøfyrtårn.  

Kontaktinformasjon

 • Telefon
  62 81 62 00
 • Adresse
  Kongsvinger Festning, 2213 Kongsvinger

Kapasitet

 • Antall rom
  28
 • Kapasitet overnatting
  46
 • Spiseplass
  90
 • Antall plenumsaler
  1
 • Antall grupperom
  2
 • Antall møterom
  1
  Send forespørsel

  Konferansehoteller.no består av unike hoteller med særpreg som standard. Det som er felles for alle hotellene, er at de tilbyr gjestene noe helt spesielt utover effektive konferanser. Hotellenes beliggenhet – på et nes, ved en fjord, skog eller i en eplehage – gir en annerledes konferanse med rom for naturopplevelser og rekreasjon langt unna fly- og motorstøy. Ønsker du by- og shoppingpreg kan vi tilby det også. Uansett vil du se et tre.