Festningshotellet Oscarsborg

På en øy midt i Drøbaksundet, kun 35 minutter fra Oslo og 5 minutter med ferge fra Drøbak, ligger Oscarsborg Festning som i århundrader har vært et sted for viktige besluttninger. Her har vi moderne fasiliteter i historiske bygninger med vakre og inspirerende omgivelser - en flott ramme rundt et hvert arrangement. Vi tilbyr 86 hotellrom og sengeplass for inntil 220 personer, fordelt på to bygninger. Mange av rommene har en fantastisk utsikt over den idylliske Oslofjorden/Vestfjorden. Her ligger alt til rette for et innholdsrikt opphold!

Oscarsborg ses fremst som en sommerdestinasjon med Kaholmene som byr på flott natur, gode turmuligheter, underjordiske tunneler, utsiktspunkt, båthavn og sandstrand. Ofte glemmer man hva de andre årstider kan tilby. Høsten og våren gir flotte, sterke farger og under vinteren lyser snøen opp rundt de mektige festningsbyggene og kanonene, som gir en magisk stemning. Uavhengig av sesong tilbyr vi alle våre gjester en flott og innholdsrik opplevelse på hotellet, en følelse av ro og harmoni, men også en historisk plass som man ikke kan oppleve annet sted enn her hos oss.

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» natten den 9. april i 1940. Noe som gav Kongen, Regjering og Stortinget anledning til å forlate Oslo, for så å ta opp forsvarskampen. Det blir hevdet at ingen annen bragd under 2. verdenskrig har hatt den samme politiske og militære betydning for Norge.

Vi har 8 møterom med ulik størrelse, der det største er et auditorium med ordinært plass til inntil 153 personer. I tillegg har hotellet flere grupperom.

I forbindelse med en konferanse, tilbyr vi ulike typer av aktiviteter. Det er alt fra lagkonkurranser, aktiviteter med fokus teambuilding , til iinendørs skytebane. Vi skreddersyr gjerne et opplegg for et hvert arrangement.

Dersom det er ønskerlig med en helt spesiell opplevelse under middagen tar vi dere gjerne med til Hovedfortet og Ordresalen. Her kan dere innta aperitiffen før middag, under splittflagget som vaiet over Oscarbsorg 9. april i 1940. Ønsker dere også middagen servert i Hovedfortet vil dere sitte i eget lokale i historiske ærverdige lokaler som setter en flott ramme rundt besøket eller som en avsluttende middag.

Ønsker bedriften en unik konferanse hvor alle er samlet, en opplevelse man ikke får andre steder og som skreddersys etter eget behov? Vi ønsker gjerne velkommen til oss på Oscarborg Hotel & Resort!

Miljøprofil: Miljøfyrtårn. Bilfri øy.

Kontaktinformasjon

 • Telefon
  64 90 40 00
 • Adresse
  Oscarsborg Festning, 1443 Oscarsborg

Kapasitet

 • Antall rom
  89
 • Kapasitet overnatting
  178
 • Spiseplass
  200
 • Antall plenumsaler
  2
 • Antall grupperom
  4
 • Møtekapasitet kino
  150
 • Møtekapasitet klasse
  70
 • Unikt og med særpreg, ikke langt fra Oslo.
  Konferansehoteller.no
Send forespørsel

Konferansehoteller.no består av unike hoteller med særpreg som standard. Det som er felles for alle hotellene, er at de tilbyr gjestene noe helt spesielt utover effektive konferanser. Hotellenes beliggenhet – på et nes, ved en fjord, skog eller i en eplehage – gir en annerledes konferanse med rom for naturopplevelser og rekreasjon langt unna fly- og motorstøy. Ønsker du by- og shoppingpreg kan vi tilby det også. Uansett vil du se et tre.

Nyhetsbrev

Følg oss

Booking

(+47) 22 11 55 31
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.